wltp

Wltp - тестирање како новите возила ќе се однесуваат во секојдневниот живот

WLTP значи - Тест процедура за испитување на хармонизираност на лесните патнички возила во светски рамки и ќе ги доведе автомобилите преку поголем опсег на услови за возење отколку застарениот тест за возачки нов европски циклус на возење (NEDC) што го заменува.

Воведени во септември 2017 година, ригорозните тестови на WLTP се спроведуваат во лабораториски услови под строг надзор за мерење на економичноста на горивото, емисиите на CO2 и нивото на загадувачи на нови патнички автомобили. Ќе се мери и потрошувачката на енергија на електрични и приклучни хибридни возила. Новите тестови имаат за цел да им дадат на потрошувачите пореална слика за тоа како ќе се одвиваат најновите возила во секојдневни услови на возење.

Ажурираните мотори на Skyactiv на Mazda, секако, ќе ги исполнат најновите регулативи со Euro 6d и во иднина ќе вклучуваат нова технологија за да се исполнат бараните ограничувања на емисија во автомобилите што се забавни за возење со чисти, ефикасни погони.

wltp - придобивка за возачите

Ќе бидете подобро информирани со поточна слика за економичноста на горивото и емисиите на нов автомобил. Ова ќе ви овозможи да ги споредите реалните резултати од тестирањето кај новите автомобили за да донесете одлука за купување. Бидејќи тестовите стануваат стандардни за сите автомобили ширум светот, можете да бидете сигурни во податоците насекаде.

фази на wltp тестови и промени

WLTP стапи на сила како дел од новите стандарди Euro 6c-и 6d-Temp на 1-ви септември 2017 година за нови модели и ќе важи за сите нови регистрирани возила од 1-ви септември 2018 година.

До јануари 2019 година ќе бидат прикажани само бројките WLTP за сите нови автомобили во продажба.

0844f738873c4b66a13517a6aa40a911

најчесто поставувани прашања

дали потрошувачката на гориво и co2 ќе зависат директно од начинот на кој јас возам?

Како и со секој лабораториски тест, ќе има разлики помеѓу резултатите во лабораторијата и реалните бројки за возење. Сепак, бројките на WLTP ќе бидат многу поблиски до реалните услови од стариот тест.

дали ќе биде полесно да се разбере како опциите вградени во автомобилот ќе направат разлика во потрошувачката на гориво?

Да. Со WLTP, ќе можете да видите како различни тркала и гуми, аларми, сензори за паркирање, електрични седишта и други опции може да влијаат на потрошувачката на гориво. Стариот тест NEDC користеше само основен модел на секој автомобил.

никогаш компромиси со мазда

Погледнете како Skyactiv Technology дава извонредни перформанси и ефикасност

овде сме за да помогнеме

Контактирајте не и ќе ви одговориме на сите прашања што ги имате