ПОВРЗАНОСТ

ОСТАНЕТЕ ПОВРЗАНИ


Практични далечински карактеристики, најдобра забава и максимална удобност: Со нашите  услуги за конекција и нашиот инфозабавен систем од следната генерација MAZDA CONNECT, можете да зачекорите во нова дигитална ера.

Поврзани услуги - Удобност на едно ново ниво

Со новата апликација MyMazda, сега сте поврзани со вашата Mazda дури и кога не седите во неа. Искористете ги предностите, многу нови придобивки и, се разбира, сите погодности на кои веќе сте навикнале*.

КОНЕКТИРАНО ВОЗИЛО

ВАШИТЕ ПРИДОБИВКИ

Апликацијата MyMazda* ви овозможува да ја видите вашата целосна историја на услуги, да го најдете најблискиот партнер на Mazda и да го проверите вашиот прирачник. Но, нашите нови карактеристики го прават користењето и одржувањето на вашата Mazda уште поудобно.

• Без разлика дали сте на повеќекатен паркинг или на неистражен пат, нашиот практичен Пронаоѓач на возила ви помага веднаш да ја пронајдете вашата Mazda.
• Освен несреќа, кражбата на автомобилот е веројатно најлошото нешто што може да му се случи на возачот. Новата апликација MyMazda сега ве предупредува со далечинско предупредување за безбедност доколку се активира алармниот систем на вашата Mazda.
• Под Моето возило можете погодно да ги видите сите релевантни информации за вашето возило во секое време, како и статусот на Помош на пат.
• Ако има промена во статусот на вашето возило, ќе бидете известени со предупредување преку push порака на вашиот паметен телефон.
• Помошта на патот е достапна 24/7 и со новата апликација MyMazda можете да остварите итен повик многу брзо и погодно доколку дојде до најлошото.

MAZDA АЖУРИРАЊА

Со надградбите на софтверот, сега можете лесно да изведувате софтверски ажурирања на централниот дисплеј од удобноста на вашиот автомобил - сето тоа со допир на прстот.

STAY UP TO DATE

КАКО ДА ЈА ИНСТАЛИРАТЕ MYMAZDA APP

Сите добро испробани придобивки и многу повеќе карактеристики на новата апликација MyMazda се само преземање. Само посетете го делот за апликации во App Store или Play Store и инсталирајте ја апликацијата MyMazda во неколку лесни чекори.

ПОТВРДЕТЕ ЈА ВАШАТА ЕМАИЛ АДРЕСА

ЗАПОЧНЕТЕ СО ВАШАТА ЕМАИЛ АДРЕСА

Откако ќе ја изберете вашата земја и ќе ги прифатите условите, ќе треба да ја потврдите вашата е-пошта адреса. Ова е првиот од двата чекори за заштита на вашата сметка. Едноставно внесете ја адресата за е-пошта што сакате да ја користите, а потоа внесете го 6-цифрениот код што ќе биде испратен на оваа адреса.

ПОТВРДЕТЕ ГО ВАШИОТ ТЕЛЕФОНСКИ БРОЈ

ВТОР ЧЕКОР ДО ВАШАТА БЕЗБЕДНОСТ

Бидејќи апликацијата MyMazda може далечински да го контролира вашето возило* и содржи лични информации за вас, особено е важно да го заштитите пристапот до него. Поради оваа причина, исто така мора да го потврдите паметниот телефон користејќи го вашиот телефонски број.

ВАЛИДЕН КОД

ВАШАТА ВЕРИФИКАЦИЈА Е ЕДНОСТАВНА И БРЗА

Ќе добиете код за валидација преку СМС, што треба да го внесете во апликацијата. Ве молиме имајте предвид дека од безбедносни причини овој код важи само 10 минути. Но, не грижете се, ако дозволите да поминат 10 минути од која било причина, можете да побарате нов.

ЗАЧУВАЈТЕ ГИ ИНФОРМАЦИИТЕ

ПОСЛЕДЕН ЧЕКОР

Сега кога вашиот пристап е двојно заштитен, можете едноставно да ги внесете вашите лични податоци и веднаш да започнете со користење на апликацијата. Откријте ја целата удобност и карактеристики на нашата нова апликација MyMazda.

ПОТВРДЕТЕ ЈА ВАШАТА ЕМАИЛ АДРЕСА

ЗАПОЧНЕТЕ СО ВАШАТА ЕМАИЛ АДРЕСА

Откако ќе ја изберете вашата земја и ќе ги прифатите условите, ќе треба да ја потврдите вашата е-пошта адреса. Ова е првиот од двата чекори за заштита на вашата сметка. Едноставно внесете ја адресата за е-пошта што сакате да ја користите, а потоа внесете го 6-цифрениот код што ќе биде испратен на оваа адреса.

ПОТВРДЕТЕ ГО ВАШИОТ ТЕЛЕФОНСКИ БРОЈ

ВТОР ЧЕКОР ДО ВАШАТА БЕЗБЕДНОСТ

Бидејќи апликацијата MyMazda може далечински да го контролира вашето возило* и содржи лични информации за вас, особено е важно да го заштитите пристапот до него. Поради оваа причина, исто така мора да го потврдите паметниот телефон користејќи го вашиот телефонски број.

ВАЛИДЕН КОД

ВАШАТА ВЕРИФИКАЦИЈА Е ЕДНОСТАВНА И БРЗА

Ќе добиете код за валидација преку СМС, што треба да го внесете во апликацијата. Ве молиме имајте предвид дека од безбедносни причини овој код важи само 10 минути. Но, не грижете се, ако дозволите да поминат 10 минути од која било причина, можете да побарате нов.

ЗАЧУВАЈТЕ ГИ ИНФОРМАЦИИТЕ

ПОСЛЕДЕН ЧЕКОР

Сега кога вашиот пристап е двојно заштитен, можете едноставно да ги внесете вашите лични податоци и веднаш да започнете со користење на апликацијата. Откријте ја целата удобност и карактеристики на нашата нова апликација MyMazda.

НАЈЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА

Најди ги најчесто поставуваните прашања околу вашата сметка MyMazda и нашите поврзани услуги во Најчесто поставувани прашања.

Discover more

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

Во случај на дополнителни прашања во врска со вашата сметка на MyMazda или нашите поврзани услуги за возила, нашиот тим за услуги на клиенти со задоволство ќе ви даде поддршка. Едноставно контактирајте со нас преку телефон, е-пошта или користете онлајн формулар.

 

TEL +38923070166


 

EMAIL  info@starmotorsmazda.mk

 

СЕКОГАШ БИДЕТЕ ПОВРЗАНИ СО ВАШИОТ СМАРТФОН

Денес сте секогаш и секаде поврзани со светот. И, се разбира, вашата Mazda не е исклучок. Истражете ги сите опции за комуникација и уживајте во дополнителни можности што се појавија со вашиот паметен телефон.

КОМУНИКАЦИЈА

КОМУНИЦИРАЈТЕ ПОЛЕСНО ДОДЕКА ВОЗЕТЕ БЕЗБЕДНО

Возете безбедно и останете поврзани. Вашата Маzdа ви помага да останете поврзани со семејството и пријателите со повици или текстуални пораки - помагајќи да останете фокусирани на возењето.

ТЕКСТУАЛНА ПОРАКА

Текстуалните пораки примени од компатибилни поврзани уреди може да се преземаат, прикажат, гласно да се читаат и да се одговараат, сите од вашето возило.

ПРЕВЗЕМЕТЕ
HANDS-FREE ЈАВУВАЊЕ & ГЛАСОВНИ КОМАНДИ

Можни се телефонски повици без раце преку Bluetooth® конекција. Користете гласовни команди за да остварувате телефонски повици додека возите *

ПРЕЗЕМЕТЕ

ВАШИОТ ВРВЕН ПРОСТОР ЗА ЗАБАВА

Благодарение на DAB Radio, имате пристап до безброј радио станици што ќе ве натераат да откривате нова музика. И ако повеќе сакате да ги слушате вашите евергрини, технологијата USB и Bluetooth® го поврзуваат телефонот за неколку секунди. Во секој случај, ќе уживате во најдобрата забава на секое возење.

ЗАБАВА

ПОВЕЌЕ ЗАБАВНИ ОПЦИИ ЗА ВАШЕТО ПАТУВАЊЕ

Вашата омилена содржина е достапна во секое време со DAB+ и карактеристики за да ве потопи во музика и забава. Вашата Mazda ви нуди опции за да ве забавува.

DAB & AM/FM

Со подобрувања на звукот и приемот, слушајте појасно AM или FM радио.

ПРЕЗЕМИ
GRACENOTE

Погледнете го името на изведувачот, насловот на албумот и насловот на песната кога поврзувате USB аудио уред.

 

ПРЕЗЕМИ
USB AUDIO & USB MODE

Само поврзете компатибилен уред со USB -портата и започнете да уживате во омилената музика со компатибилен USB -мемориски стик.

ПРЕЗЕМИ
BLUETOOTH®

Со поврзан компатибилен Bluetooth® уред, можете да уживате во музика.

 

ПРЕЗЕМИ

GRACENOTE АЖУРИРАЊЕ

Ажурирајте ја базата на податоци на GRACENOTE ДО НАЈНОВАТА ВЕРЗИЈА

ЗАБЕЛЕШКА: Пред да започнете, проверете дали вашиот автомобил е на безбедна локација и дали менувачот е во паркинг.

Gracenote не може да се ажурира со помош на гласовни команди.

HOW TO UPDATE GRACENOTE - THE WHOLE PROCESS

1 Insert a USB drive into your computer with at least 1 GB free space.
2 Download and save the file by using the the DOWNLOAD link at the bottom of this list (the file is for the European market).
3 Place the file on the top level of your USB drive (not in a lower level folder).
4 When finished, safely eject the USB drive and remove it from your computer.
5 Insert the drive into your vehicle’s USB port.
6 Select “Settings” from the menu of your main display.
7 Scroll down to select “System Settings”.
8 Tap “Gracenote Database Update” and the system will show the latest version installed.
9 When you see the prompt “Do you want to update the Gracenote Database to <version>?”, make sure it is the latest version you downloaded onto the USB drive. Then select “Update”.
10 The update can take a few minutes.
11 When finished, the system will let you know if the update was successful, and you can safely remove the USB drive from the port.
Download the latest Gracenote version here:

DOWNLOAD (890 MB)

 

 

MAZDA НАДОПОЛНУВАЊА

лесен и удобен

Ажурирањето на софтверот на Mazda сега може да се направи со допир на прстот: Со надградби на софтверот , сега можете лесно да изведувате софтверски ажурирања на централниот екран од удобноста на вашиот автомобил. Кога е достапно ажурирање, вашиот автомобил Мазда автоматски ќе ве извести преку централниот екран. Се што треба да направите е да го потврдите ажурирањето.