MAZDA2 2023

ИЗБЕРЕТЕ ОПРЕМА

Centre-Line

Нивото на опременост Centre-Line ви овозможува удобност додека се движите низ урбаната џунгла благодарение на климатизацијата, системот за забава без раце со безжичен Apple CarPlay® и жичен Android Auto™, волан обложен со кожа и многу други атрактивни елементи .

ОПУШТЕТЕ СЕ И УЖИВАЈТЕ ВО ВОЗЕЊЕТО

ПРИВЛЕЧНА ВНАТРЕШНОСТ

Во атрактивната внатрешност на Mazda2 2023, сè е интуитивно поставено така што бара минимален напор за да можете да се опуштите и да уживате во возењето.

APPLE CARPLAY® I ANDROID AUTO™

ОСТАНЕТЕ ПОВРЗАНИ

Секој пакет на опрема, почнувајќи од опремата Centre-Line, доаѓа со најновите функции за поврзување преку инфозабавниот систем, благодарение на безжичната опција Apple CarPlay® и жичната опција Android Auto™ за да можете да ги користите вашите омилени апликации за паметни телефони директно преку екранот на допир.

Exclusive-Line

Опуштете се во стилскиот патнички простор со затемнети задни и странични стакла, додека уживате во омилените апликации за паметни телефони преку безжичен Apple CarPlay® и жичен Android Auto™ на екранот на допир од 20,3 cm. Покрај системот за предупредување за напуштање лента, пакетот опрема Exclusive-Line доаѓа со подобрени безбедносни технологии како што се напреден интелигентен систем за помош на градското сопирање и задни сензори за паркирање.

ОСТАВЕТЕ ГО КЛУЧОТ ВО СВОЈОТ ЏЕБ

ПАМЕТЕН КЛУЧ

Системот за „паметни“ клучеви значи дека треба да ја допрете рачката на вратата само кога клучот е во вашиот џеб за да го отклучите автомобилот. И кога ќе се тргнете од автомобилот, тој автоматски ќе се заклучи.

Без изненадувања кои доаѓаат одзади

КАМЕРА ЗА ВОЗЕЊЕ НАНАЗАД

Кога возите наназад, камерата  гарантира дека имате јасен преглед на пречките зад возилото.

Homura

Mazda2 Homura ги обезбедува сите исти карактеристики како опремата на Centre-Line со дополнителен спортски пакет. Со комбинација на црвено и црно за динамичен изглед, ова специјално издание сигурно ќе остави силен впечаток каде и да одите, а вашата безбедност ќе биде обезбедена со додатоци како што се напредниот интелигентен систем за помош на градското сопирање и задните сензори за паркирање.

16 ИНЧНИ ТРКАЛА ОД ЦРНА АЛУМИНИУМСКА ЛЕГУРА

ДЕТАЛ КОЈ ПРЕДИЗВИКУВА ЕМОЦИИ

Новите спортски 16-инчни бандажи од црна алуминиумска легура во нивото на опременост Homura даваат чувство на моќ и живост.

ЦРНА ВНАТРЕШНОСТ СО ЦРВЕНИ ШЕВОВИ

ВПЕЧАТЛИВА ВНАТРЕШНОСТ

Црниот ентериер зрачи со елеганција, додека живописните црвени детали додаваат чувство на живост и енергија.

Homura AKA

Mazda2 Homura Aka води во префинетоста, со сите карактеристики на опремата Exclusive-Line и дополнителен спортски изглед благодарение на комбинацијата на црни и црвени бои и ексклузивниот црн затемнет покрив. Напредните функции како камера за рикверц и спортски седишта покриени со комбинација на брусена и кожа Granluxe го подобруваат секое возење.

ЦРН ПОКРИВ

ЗА ХАРМОНИЧНА НАДВОРЕШНОСТ

Затемнетиот црн покрив на линијата Homura Aka прекрасно ја надополнува надворешноста, создавајќи впечатлив контраст и прекрасно хармоничен изглед.

Црни алуминиумски бандажи од 16 инчи со машинска обработка

ДЕТАЛ КОЈ ПРЕДИЗВИКУВА ЕМОЦИИ

Новите спортски 16-инчни црни металик тркала со обработени детали обезбедуваат високо ниво на префинетост и моќ.

OСТАНЕТЕ ВО КОНТАКТ СО MAZDА2

Откријте повеќе за Mazda2 2023. Тестирајте го автомобилот или прелистајте ги нашите брошури.