mazda 2 2020

мали димензии, голема слобода

впечаток-дури и пред возење

Mazda2 е пргава и елегантна. Јазик на КОДО дизајнот - Душата на движењето создаде елегантен автомобил со разигран дух. Не само што Mazdu2 има рафиниран дизајн, туку обезбедува и намалени емисии на CO2 и подобрени безбедносни карактеристики. Mazda2 е автомобил што остава впечаток уште пред возењето - во и надвор од градот.

иста големина, нов дизајн

Mazda2 е освежена во склад со најновата интерпретација на нашиот  KODO дизајн - Душата на движењето. Дури и најмалиот модел во нашата палета сега има нов изглед кој ве заробува и привлекува на прв поглед..

седнете и уживајте

Опуштете се во удобноста на новите седишта кои го намалуваат заморот и ви овозможуваат да се чувствувате уште позабавно додека возите.

внатрешен мир

Во нашата архитектура на возила со Skyactiv , подвозјето, гумите и седиштата работат во совршена хармонија за дополнително подобрување на вашето искуство во возењето преку бучава и намалување на вибрациите. Уживајте во удобноста на потивката кабина , само со звуците што сакате да ги слушнете.

возење со самодоверба

Возете со самодоверба благодарение на подобрените безбедносни карактеристики на технологијата i-Activesense, како што е Напредната интелигентна асистенција за сопирање во град (SCBS) и Помош при отклонување од лента (LKA). Поврзете се со Mazda2 и патот како никогаш порано.

подобрена во секој поглед

Од новите предни решетки и 16-инчните алуминиумски бандажи од новиот дизајн до LED светлата, Mazda2 нуди многу повеќе од само нова естетика. Напредните безбедносни карактеристики, вклучувајќи ги и задните сензори за паркирање и  камера, овозможуваат забавно возење и полесно маневрирање во тесен простор додека ја играте вашата омилена песна од поврзаниот мобилен уред - навистина не можете да сакате повеќе.

explore the smart interior

ВНАТРЕШЕН ДИЗАЈН

ВНАТРЕШЕН ДИЗАЈН

Пронајдете ги основните контроли во рамките на лесен дофат. Mazda2 2020 е дизајнирана да биде и практичена и функционална. Но, тоа не е сè. Дизајнот на секој елемент од стручни занаетчии обезбедува смирувачко и возбудливо искуство во внатрешноста на кабината. Убавина без одвлекување на вниманието - патот е целосно ваш .

ВНАТРЕШЕН ФОКУС

ВНАТРЕШНЕН РЕТРОВИЗОР СО АВТОМАТСКО ЗАТЕМНУВАЊЕ

Mazda2 2020 сега доаѓа со ретровизор со внатрешно осветлување за подобрена безбедност и удобност. Тргнете ги очите кон патот без да мора да го прилагодувате ретровизорот, бидејќи тој автоматски се прилагодува на слабо осветлени услови, кога предните светла од автомобилите од позади имаат поголема веројатност да го одвлечат вниманието и да ве нервираат.

ВНАТРЕШЕН ДИЗАЈН

ВНАТРЕШЕН ДИЗАЈН

Пронајдете ги основните контроли во рамките на лесен дофат. Mazda2 2020 е дизајнирана да биде и практичена и функционална. Но, тоа не е сè. Дизајнот на секој елемент од стручни занаетчии обезбедува смирувачко и возбудливо искуство во внатрешноста на кабината. Убавина без одвлекување на вниманието - патот е целосно ваш .

ВНАТРЕШЕН ФОКУС

ВНАТРЕШНЕН РЕТРОВИЗОР СО АВТОМАТСКО ЗАТЕМНУВАЊЕ

Mazda2 2020 сега доаѓа со ретровизор со внатрешно осветлување за подобрена безбедност и удобност. Тргнете ги очите кон патот без да мора да го прилагодувате ретровизорот, бидејќи тој автоматски се прилагодува на слабо осветлени услови, кога предните светла од автомобилите од позади имаат поголема веројатност да го одвлечат вниманието и да ве нервираат.

какво е чувството да возите мazda 2

Благодарение на  Skyactiv технологијата, системи  G-Vectoring Control Plus, Mazda M Hybrid и проширениот спектар на технолошки карактеристики, Mazda2 комбинира возбудливо, но елегантно искуство со возење со убедливо чувство на контрола и умерена економичност на горивото. Доживејте   Jinba Ittai чувство на единство меѓу автомобилите и возачите како никогаш досега.

закажете тест возење
mazda m hybrid

бензиски мотор со електрична поддршка за смалување на емисиите

Сите рачни менувачи на бензинскиот мотор Skyactiv се опремени со нова Mazda M Hybrid технологија која користи мал интегриран генератор на стартер (ISG) за да земе енергија што вообичаено се губи за време на сопирањето. Енергијата се складира и се користи за напојување на електричните системи на автомобилот, намалување на оптоварувањето на моторот и заштеда на гориво.

дознајте повеќе

kodo дизајн

дизајниран за вас

Дури и кога е во мирување, интеракцијата на светлината и сенката на Mazda2 остава впечаток на движење. Предниот дел и решетката се преобликуваат за да се создаде поостар надворешен профил дизајниран преку призмата на најновата верзија на KODO дизајнот. Новите 16-инчни бандажи му даваат спортски изглед кој совршено се вклопува во целокупната естетика на Mazda2.

led предни светла

бескомпромисна видливост

LED предните светла се прекрасени, но се и побезбеден и поелегантен начин за осветлување на темнината. Импресивниот изглед на Mazda2 е нагласен од предните и задните браници. Покрај тоа, впечатливиот изглед на предната решетка дава поголема самодоверба.

i-activsense

возење со доверба

Mazda2 доаѓа со напредни безбедносни карактеристики како што е камерата за возење наназад (Тakumi) која рекламира паркирање и маневрирање во тесни места.

внатрешноста

Секогаш удобно возење за вас и сите патници

Внатрешноста на Mazda2 го подобрува вашето искуство во возењето со загреаниот волан и концептот на седиштата во чие средиште е човекот. Веднаш штом ќе седнете во возилото, ќе почувствувате дека подобрените седишта го поддржуваат вашето тело, помагаат во одржување на здраво држење на телото и спречување на замор.

kodo дизајн

дизајниран за вас

Дури и кога е во мирување, интеракцијата на светлината и сенката на Mazda2 остава впечаток на движење. Предниот дел и решетката се преобликуваат за да се создаде поостар надворешен профил дизајниран преку призмата на најновата верзија на KODO дизајнот. Новите 16-инчни бандажи му даваат спортски изглед кој совршено се вклопува во целокупната естетика на Mazda2.

led предни светла

бескомпромисна видливост

LED предните светла се прекрасени, но се и побезбеден и поелегантен начин за осветлување на темнината. Импресивниот изглед на Mazda2 е нагласен од предните и задните браници. Покрај тоа, впечатливиот изглед на предната решетка дава поголема самодоверба.

i-activsense

возење со доверба

Mazda2 доаѓа со напредни безбедносни карактеристики како што е камерата за возење наназад (Тakumi) која рекламира паркирање и маневрирање во тесни места.

внатрешноста

Секогаш удобно возење за вас и сите патници

Внатрешноста на Mazda2 го подобрува вашето искуство во возењето со загреаниот волан и концептот на седиштата во чие средиште е човекот. Веднаш штом ќе седнете во возилото, ќе почувствувате дека подобрените седишта го поддржуваат вашето тело, помагаат во одржување на здраво држење на телото и спречување на замор.

останете поврзани со mazd2.

Откријте повеќе за Mazda2. Возете го автомобилот на тест возење  или прелистајте низ нашите брошури.

седнете зад управувачот

Доживејте чувство како да се возите во Mazda2.

пробно возење
превземете ја брошурата

Прелистајте ја брошурата на Интернет.

Download a brochure

1Прикажаните возила може да не бидат исти како моделите наменети за македонскиот пазар. Боите и одредени внатрешни и надворешни карактеристики, може да се разликуваат од реалниот модел и возилата може да бидат опремени со дополнителна или опционална опрема.