ВОЗБУДА НА ЧЕТИРИ ТРКАЛА

MAZDA MX-5 RF

ПОДГОТВЕНИ СТЕ ЗА ВОЗБУДА?

Иконскиот родстер на Mazda се враќа со подобрени перформанси и возбудливо возење. Mazda MX-5 2022 RF ја продолжува традицијата на спортска елеганција и дизајн насочен кон возачот, поканувајќи ве да го искусите „Jinba Ittai“: единството помеѓу автомобилот и возачот. Откако ќе го направите тоа, никогаш нема да се заситите.

КОНФИГУРИРАЈТЕ ГО ВАШИОТ АВТОМОБИЛ

ПОБАРАЈТЕ ПОНУДА
JINBA ITTAI – ДИМАНИЧНА ВРСКА

Во Mazda, Jinba Ittai е за единството помеѓу возачот и автомобилот што произлегува од дизајнот насочен кон возачот и одговорното управување што прави да се чувствувате како автомобилот да е дел од вас.

ДОЖИВЕЈТЕ ГО KODO ДИЗАЈНОТ: ДУШАТА НА ДВИЖЕЊЕТО

Нашиот дизајн Kodo: Soul of Motion го опфаќа духот на движењето и ве поттикнува да седнете зад воланот на автомобилот со прекрасни пропорции, грациозни линии и драматични контури.

ИСТРАЖЕТЕ ГИ НОВИТЕ БОИ

Сакате да дознаете која боја најмногу одговара на вашата личност? Пробајте го новата Platinum Quartz, Soul Crystal Metallic или Polymetal Grey. Добри вести? Не можете да погрешите. Ваквa каросерија ќе ви го одземе здивот во која било боја.

17-ИНЧНИ БАНДАЖИ

Елегантните бандажи го нагласуваат енергичниот дух и совршено избалансираните пропорции.

ТВРД КРОВ

13 секунди забава: целосно автоматски тврд кров кој брзо се отвора обезбедува дополнителна топлинска и звучна изолација за уживање во текот на целата година.

КРЕИРАЈТЕ ВАША УНИКАТНА MAZDA

Внатрешноста на Mazda MX-5 RF 2022 е дизајнирана да обезбеди удобност и оптимална контрола во секое време. Изберете од повеќе начини за прилагодување на вашата Mazda, како што е централната конзола која одговара на вашите потреби или спортските седишта Recaro со високи перформанси со интегрирани звучници во потпирачите за глава.

ГОЛЕМИНА НА БАЖНИОТ ПРОСТОР

Багажникот од 127 литри го прави овој спортски родстер уште попрактичен.

БЕЖИЧЕН APPLE CARPLAY + АУДИО СОСТАВ BOSE

Корисниците на iPhone можат да се поврзат со нивните омилени апликации за забава без кабли преку безжичен Apple CarPlay и да уживаат во одличниот квалитет на звукот на аудио системот BOSE®. Дали сте корисник на Android? Нема проблем: сè уште е можно истовремено да се поврзете на Android Auto и да го полните телефонот преку кабел.

КИНЕМАТИЧКА КОНТРОЛА НА ДРЖЕЊЕ И АМОРТИЗЕРИ BILSTEIN

ИСКУСТВО ВО ВОЗЕЊЕТО

За да се постигне уште поспортско чувство за возачот и уште посилно чувство на единство со новата Mazda MX-5 RF 2022, новата технологија Kinematic Posture Control овозможува подобра стабилност во свиоци при поголеми брзини, додека амортизерите Bilstein обезбедуваат стабилност и одлично држење.

СИГУРНОСНА ТЕХНОЛОГИЈА I-ACTIVSENSE®

ИСКУСТВО ВО ВОЗЕЊЕТО

i-Activsense е систем на префинети безбедносни иновации на Mazda кои ве предупредуваат на опасности и помагаат да се избегне судир или да се ублажат неговите последици. Разликата помеѓу доброто и инспиративното возење лежи во самодовербата.

фановите и експертите ja oбожаваат

За време на своето 31-годишно владеење во категоријата роудстер, Mazda MX-5 RF за 2022 година освои безброј награди - и продолжува да ги освојува. Во 2022 година и понатаму, Mazda MX-5 само продолжува да се подобрува и подобро. Ги воодушевува возачите ширум светот со својот фокус на „помала тежина, поголема моќност“ во комбинација со дизајнот на Kodo и изненадувачка удобност.

ЕНЕРГЕТСКА ОЗНАКА НА ГУМИТЕ

Информациите на етикетата со информации за гумите ви помагаат да донесувате економски и еколошки одлуки. Дознајте информации за сите достапни гуми за сите актуелни модели на Mazda и информации за критериумите за квалитет.

ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ

ОСТАНЕТЕ ВО КОНТАКТ СО MAZDA MX-5 RF

Дознајте повеќе за Mazda MX-5 RF. Тестирајте го автомобилот или прочитајте ги нашите брошури

Прикажаните возила можеби не се исти со моделите наменети за македонскиот пазар. Прикажаните бои и одредени елементи на внатрешната и надворешната опрема може да се разликуваат од вистинскиот модел и возилото може да биде опремено со опционална или дополнителна опрема за доплата.

Сите прикажани цени се необврзувачки препорачани цени од Mazda Motor со 18вклучен ДДВ (18%) и Специјален данок на моторни возила за моделот без опции. Поради сложеноста на пресметувањето на Посебниот данок на моторни возила, може да се појават одредени отстапувања, затоа побарајте точна цена на конкретниот модел од овластен партнер на Mazda.