управување со моите колачиња

зошто користиме колачиња

Колачињата не само што ни помагаат да ви овозможиме непречено, безбедно искуство додека ја користите нашата веб-страница, туку ни помагаат да се осигураме дека интеракцијата со содржината на нашата веб-страница е што е можно поудобна. Колачињата ни помагаат да ја разбереме историјата на вашата употреба и да покажеме само содржина што е важна за вас. На оваа страница, можете да ги видите типовите колачиња и информации што ги обработуваме и може да ги прилагодите поставките ако сакате.

што се колачиња?

Повеќето веб-страници снимаат мали количини на информации за вашата активност на страницата. Оваа информација е во форма на мала текстуална датотека и е позната како колаче. Ова е зачувано на вашиот персонален компјутер.

Бидејќи секогаш бараме да ви го дадеме најдоброто можно искуство, нашата страница работи оптимално со овозможени колачиња. Тие ни овозможуваат да ве запомниме кога ќе се вратите на нашата страница, како и да ги идентификуваме и да ги решаваме грешките - ви даваат побрзо, повеќе лично искуство. Дополнителни податоци се чуваат само ако сте доброволно од вас, како на пример кога доставувате информации преку барање за тест-погон.

Колачињата не можат да му наштетат на вашиот компјутер и ние го сфаќаме изборот на сите добавувачи на трети страни кои може да постават колачиња за маркетинг цели многу сериозно.

СТРОГО ПОТРЕБНИ КОЛАЧИ

Овие колачиња се од суштинско значење за функционирање на веб-страницата и овозможуваат одредени карактеристики, како што се оние релевантни за безбедноста.  Вклучуваат складирање на податоци за најавување, избор на јазик и колачиња за „сесија“. Се бришат кога ќе го затворите прелистувачот и не можат да се деактивираат.

 

Искуства и функционалност на колачињата

Ние ги користиме овие колачиња за да го подобриме вашето искуство со користење на веб-страницата. На пример, тие ни овозможуваат да ја утврдиме вашата локација преку прелистувачот, така што повеќе не мора сами да ја внесувате во нашите полиња за форми.

 

Перформансите и аналитиката на колачињата

Со цел да ги подобриме нашите понуди и нашата веб-страница, собираме анонимни податоци за статистика и анализа. Овие колачиња ни помагаат да ги одредиме корисничките броеви и влијанието на одредени страници во рамките на нашата веб-страница и ни овозможуваат да ги оптимизираме нашите содржини.

 

Маркетинг и насочување на колачињата

Ние ги користиме овие колачиња за да овозможиме да прикажеме персонализирана содржина и маркетинг кампањи што одговараат на вашите интереси при посета на mazda.mk и други веб-страници и платформи.

Управување со моите колачиња