дизајн за иднината

за љубовта на возењето

дизајн за следните генерации

Нашите дизајнери создаваат концептни автомобили за реална цел, не само за шоу. Користејќи ја филозофијата и вредностите на Kodo - Soul of Motion диазјнот, развиваме идеи кои пренесуваат душа и личност. Со своето чувство за виталност и елегантен и рафиниран изглед, нашите концептни автомобили го откриваат дизајнот на следната генерација што се влева во автомобилите „Мазда“ што ќе ги возите во иднина, загарантирани да вртат глави и да ги забрзаат отчукувањата на срцето.

види ја иднината како добива форма

На Салонот за автомобили во Токио во 2017 година, Мазда претстави два концептни автомобили кои ги откри нашите идеи за дизајн следната генерација со Mazda Vision Coupé и иднината на компактниот хечбек со Mazda Kai Concept. Нашиот глобален шеф за дизајн, Икуо Маеда, објаснува во ова видео што нашите дизајнери се обидуваат да го постигнат.

како напредуваше нашето размислување за дизајнот

Нашата филозофија за дизајн Kodo - Soul of Motion започна во 2010 година. За нас, автомобилот е повеќе од метал што ве движи од едно до друго место; треба да има виталност која го оживува и да формира моќна врска со луѓето што ја користат. Нашите дизајнери се обидоа да го фатат овој неостварлив квалитет користејќи го Kodo Design во концептни автомобили, вклучувајќи ги Koeru, Hazumi, MX-5 Speedster и MX-5 Spyder.

коеру

Со својата извонредна аеродинамична форма, кабината со ниска слабина и широки размери, SUV кросовер Mazda Koeru пренесува моќно чувство за брзина и застрашувачко присуство. Обликот го оптимизира протокот на воздух за подобрување на стабилноста, особено при поголеми брзини, за интензивно пријатно возење.

истражува

хазуми

Нашиот јазик за дизајн - Kodo, може бесконечно да се прилагоди за да развива автомобили со вртоглав дизајн од која било големина. Mazda Hazumi е субкомпактен концептен автомобил, инспириран од идејата за мало, но енергично животно. И покрај малата големина, Мазда одби да направи компромис и Хазуми е целосно опремена со напредна SkyactivTechnology.

истражува

mx-5 speedster/spyder

Ние ја турнавме нашата лесна филозофија „забава во возењето“ на нови нивоа со концептите Mazda MX-5 Speedster и Mazda MX-5 Spyder. Инспирирани од уникатната класика, Spyder располага со т.н.„бикини“ топ, всисот на решетките и специјални тркала од 17 ”. Speedster го привлекува патот кон своите апсолутни суштини за сензационално возење на отворено.

истражува
изработка

моќта на човечкиот допир

Да предизвикаме емоција во вас кога ќе видите и возите Mazda, ние инсистираме да ги донесеме нашите автомобили во живот користејќи ја вештината на човечката рака и моќта на човечкиот допир. Оваа посветеност на рачно изработен квалитет ви помага да ја почувствувате радоста од возењето и да формирате моќна врска со Mazda.

истражете ја нашата изработка