повисоко ниво на возачко задоволство

револуционерен skyactiv x

иднината на задоволството во возењето

Во Мазда, иновацијата е во нашата ДНК. Но, не заради своја корист. Skyactiv-X е нов мотор со согорување кој постигнува извонредни перформанси во животната средина и возбудлива моќ и перформанси, без оглед на големината на моторот. Во комбинација со нашата архитектура во центарот на човекот, тој ја зајакнува врската Jinba Ittai помеѓу вас и автомобилот и помага во заштитата на нашата скапоцена планета.

откријте повеќе
skyactiv-x

прва во светот - технологија на моторот за комерцијални цели

Нашите инженери го постигнаа тоа што никој друг не можеше. Тие создадоа бензински мотор што го согорува горивото како дизел. Со нашата единствена технологија наречена Компресија на палење со контрола на свеќичка (SPCCI), Skyactiv-X моторот троши помалку гориво од конвенционалниот бензински мотор, произведува помалку емисии и сепак нуди значително поголема моќност.

научи повеќе

нашата визија на иднината

Во нашата мисија да создадеме перформанси и ефикасност без компромис, го развивме Skyactiv-X, првиот бензински мотор во светот со палење на компресија. Во комбинација со нашата позната архитектура во центарот на човекот, нашите најнови иновации помагаат да се заштити нашата скапоцена планета и да се интензивира врската помеѓу вас и автомобилот.

НАШАТА ВИЗИЈА ЗА ИДНИНАТА

Во нашата мисија да создадеме перформанси и ефикасност без компромис, го развивме Skyactiv-X, првиот бензинец во светот со палење под компресија. Заедно со нашата архитектура на возилата во центарот на човекот, овие најнови иновации помагаат да се заштити нашата скапоцена планета и да се засили врската помеѓу автомобилот и возачот.

mazda kai concept

чисто издолжување на вашето тело

Концептот на Mazda, "Kai", е наша идеја за идеален компактен хечбек, комбинирајќи го овој технолошки систем „Mazda“, „вртоглавиот“  Kodo - Soul of Motion дизајн и јапонска естетика со перформансите и ефикасноста на нашиот важен бензински мотор Skyactiv-X и следната генерација Skyactiv-Vehicle архитектура.

откријте

РЕГИСТРИРАЈТЕ СЕ ЗА ДОБИВАЊЕ НАЈНОВИ ВЕСТИ

Внесете ги вашите детали за контакт за да ги добиете најновите новости од Mazda. Ќе добиете редовен билтен со најновите вести и понуди.

ПРЕТПЛАТЕТЕ се

откријте го чуството на jinba ittai

Со брилијантно ракување, зачудувачки перформанси и човечко-ориентиран Kodo - Soul of Motion Design, брзо ќе ja почувствувате интимнаta врска зад воланот на исконскиот Mazda MX-5 или MX-5 RF.

искуство