кодо - душа на движењето

направен со раце, роден со душа

раце коишто ја претвораат глината во емоција

Ништо не може да ја замени вештината на човечката рака и моќта на човечкиот допир при дизајнирање на Mazda. Kodo - Soul of Motion Design е нашата филозофија на дишење на животот и личноста во нашите автомобили. Скулпторите преку глина истражуваат идеи преку глина, користејќи ги нивните вештини и емоции за да ги обликуваат и да ги трансформираат идеите во модели со големина на живот кои имаат душа и форма што ги движат срцата на луѓето.

мајсторска изработка

Нашите занаетчии во Такуми можат да истенчат ​​метал до 20-та ширина на човечка коса, тоа е прецизност и вештина што е од витално значење да го донесеме нашиот живописен дизајн Kodo - Soul of Motion од визијата на нашите дизајнери и прекрасните модели од глина до производната линија. Ние ја нарекуваме уметност на производство на Мазда.

главен фарбар

човечки допир

Ние користиме боја за да ја донесеме убавината на дизајнот на Kodo во живот. Такуми Нури е ексклузивен пристап на Мазда со користење на напредна технологија на бои за создавање на бои со богата длабочина и сјај кои ја истакнуваат секоја сензуална крива и линија.

боја која што ве движи

Главните фарбари користат пиштол за прскање и прецизно движење на рацете за да додадат слој по слој, како уметник и да работат со дизајнери на бои за да ја следат идеалната боја, создавајќи убавина што ги заробува срцата на луѓето

наградено движење

човечки насочен дизајн

Ние користиме напредни техники за да проучиме како луѓето се движат и реагираат додека возат и ги зближуваат инженерите и дизајнерите заедно за да дизајнираат кокпити и ентериери засновани врз човечки-насочен пристап. Кога возењето се чувствува природно и без стрес, му дава на возачот максимална контрола, целосна безбедност и крајно задоволство при возењето.

иновативниот дизајн добива светско признание

наградени автомобили

Со над 350 награди за дизајн и сеопфатна иновација, од Red Dot Design до what Car?; Автомобил на годината; филозофијата за дизајн на Мазда се препознава по тоа што нуди убавина, ефикасност и возни перформанси во една непобедлива комбинација.

убавина и енергија создадена од рака

Погледнете во Mazda CX-5, создаден од мајстори и Kodo Design за да создадете чувство на моќно напредно движење, чиста агилност и брзина, живописно донесено во живот во Soul Red Crystal боја.

научи повеќе