i-activsense

безбедноста на прво место

ве чуваме безбедни,да може да уживате во возењето

Нашите напредни технологии за безбедност i-ACTIVSENSE ви овозможуваат целосна доверба во возњето нанапред, за да можете да уживате во чисто задоволство при возењето, знаејќи дека вие и вашите патници сте интелигентно заштитени. Нашите системи работат заедно за да ви помогнат да препознаете потенцијални опасности, да избегнувате судири кога е можно и да ја намалите сериозноста на несреќи кога тие се неизбежни. Почувствувајте се поврзани со вашата Мазда како никогаш досега.

Маневрирање

СЛЕПАТА ТОЧКА Е ОСВОЕНА

Доколку сакате да менувате лента,а има возило во мртвиот агол или возило кое е премногу блиску, ќе слушнете аларм и индикаторите на ретровизорот на вратата ќе почне да трепка. Овој систем за следење на возилата во мртвите агли ви дава драгоцено време за да реагирате.

Кочница

ОСЕТЛИВОСТ ДОКОЛКУ СЕ ПРИБЛИЖИТЕ ПРЕБЛИСКУ НА ВОЗИЛОТО ПРЕД ВАС

Интелигентните сензори низ целата Mazda2 делуваат како дополнителни очи за да ве чуваат безбедни. Ако судирот е веројатно со мала брзина, Smart city Brake Support ги kontrolira сопирачките за да одговорат веднаш на вашиот допир. Ако не ги применувате сопирачките,новата Mazda2 го прави тоа за вас.

ВОЗЕЊЕ НАНАЗАД

Ако свртите назад со мала брзина и не можете да видите возило што се приближува, ќе бидете предупредени за да можете да забавите или да застанете додека не се расчисти патот (Предупредување за заден сообраќај).

ПАРКИРАЊЕ

ЗАВРШЕТЕ ГО ВАШЕТО ПАТУИВАЊЕ СО ЛЕСНОТИЈА

Нашата иновативна i-ACTIVSENSE безбедносна технологија ви овозможуваат целосна заштита и ви дава самодоверба и релаксирачки погон. Таа е идеална кога маневрирате надвор од паркинг простор или пр

Маневрирање

СЛЕПАТА ТОЧКА Е ОСВОЕНА

Доколку сакате да менувате лента,а има возило во мртвиот агол или возило кое е премногу блиску, ќе слушнете аларм и индикаторите на ретровизорот на вратата ќе почне да трепка. Овој систем за следење на возилата во мртвите агли ви дава драгоцено време за да реагирате.

Кочница

ОСЕТЛИВОСТ ДОКОЛКУ СЕ ПРИБЛИЖИТЕ ПРЕБЛИСКУ НА ВОЗИЛОТО ПРЕД ВАС

Интелигентните сензори низ целата Mazda2 делуваат како дополнителни очи за да ве чуваат безбедни. Ако судирот е веројатно со мала брзина, Smart city Brake Support ги kontrolira сопирачките за да одговорат веднаш на вашиот допир. Ако не ги применувате сопирачките,новата Mazda2 го прави тоа за вас.

ВОЗЕЊЕ НАНАЗАД

Ако свртите назад со мала брзина и не можете да видите возило што се приближува, ќе бидете предупредени за да можете да забавите или да застанете додека не се расчисти патот (Предупредување за заден сообраќај).

ПАРКИРАЊЕ

ЗАВРШЕТЕ ГО ВАШЕТО ПАТУИВАЊЕ СО ЛЕСНОТИЈА

Нашата иновативна i-ACTIVSENSE безбедносна технологија ви овозможуваат целосна заштита и ви дава самодоверба и релаксирачки погон. Таа е идеална кога маневрирате надвор од паркинг простор или пр

i-activsense безбедносна технологија

Кога возите Mazda, нашиот пакет i-ACTIVSENSE безбедносни технологии ви дава целосна заштита за да ве заштити од опасности што можеби не ги гледате. Без разлика дали сте во густ сообраќај, крстарење на долг, прав пат или возење ноќе, нашите системи работат беспрекорно заедно за да ве одржат побезбедни, за максимално задоволство при возењето.

сообраќаен знак

препознавање на сообраќајни знаци

На зафатените градски улици, не е лесно да се следи што се случува околу вас. Системот за препознавање сообраќајни знаци автоматски ги открива ограничувањата на брзината и ги прикажува на екранот за прицврстување на бојата за да можете да го задржите вниманието на патот.

опасности

smart city brake system

Сега е во можност да открие движење на пешаци, како и возила, нашиот SMART CITY BRAKE SYSTEM користи напредна вградена камера за да ги почувствува опасностите и да открие потенцијални опасности.

пешаци

препознавање на пешаци

Додека возите, системот ја проверува брзината и растојанието до опасностите пред вас и ги активира сопирачките за итно стопирање или сопира автоматски ако судирот е веројатно со мала брзина.

сообраќаен знак

препознавање на сообраќајни знаци

На зафатените градски улици, не е лесно да се следи што се случува околу вас. Системот за препознавање сообраќајни знаци автоматски ги открива ограничувањата на брзината и ги прикажува на екранот за прицврстување на бојата за да можете да го задржите вниманието на патот.

опасности

smart city brake system

Сега е во можност да открие движење на пешаци, како и возила, нашиот SMART CITY BRAKE SYSTEM користи напредна вградена камера за да ги почувствува опасностите и да открие потенцијални опасности.

пешаци

препознавање на пешаци

Додека возите, системот ја проверува брзината и растојанието до опасностите пред вас и ги активира сопирачките за итно стопирање или сопира автоматски ако судирот е веројатно со мала брзина.
smart city brake support

Ние веруваме да ви помогнеме да реагирате побрзо на какви било опасности на патот. Нашиот систем за поддршка на сопирачките Smart City Brake Support(SCBS) користи сензори за постојано да ја следат брзината помеѓу вас и пречките пред и оддалеченоста одблизу. Ако се приближите премногу и постои опасност од судир, сопирачките се подготвуваат за да ви помогнат да застанете побрзо. Или, во итен случај, сопирачките ќе се применуваат автоматски ако е потребно. Системот не само што препознава возила, ги открива пешаците и чита сообраќајни знаци *. Ако ги надминете ограничувањата на брзината, ќе бидете предупредени. Размислувате попаметно и побрзо, за побезбеден погон.

smart city brake support

Ние веруваме да ви помогнеме да реагирате побрзо на какви било опасности на патот. Нашиот систем за поддршка на сопирачките Smart City Brake Support(SCBS)

предупредување при промена на лента на движење

Безбедноста на иновациите треба да го подобри искуството за возење за вас и вашите патници. Нашиот систем за предупредување за преоѓање од лентата ги открива ознаките на патот и ве предупредува, со суптилен пулс, ако ненамерно се оддавате од вашата лента. Идеално е кога возите по долги, исправни патишта и автопати за да ви помогнеме да се фокусирате нанапред. И кога ќе сигнализирате за промена на ленти или забрзување, вашиот маневар е намерен, така што алармот останува исклучен.

предупредување при промена на лента на движење

Безбедноста на иновациите треба да го подобри искуството за возење за вас и вашите патници. Нашиот систем за предупредување

адаптивни led светла

Јасен поглед на патот напред не само што ја зголемува безбедноста, туку треба да го подобри и искуството за возење. Нашите најнови адаптивни предни светла користат 12 одделни LED елементи и автоматски се наведнуваат кога се приближувате кон претстојниот сообраќај или автомобил пред вас за да избегнете заслепување на другите возачи. Само светлата што се во видот на возачот се исклучени, така да имате подобар поглед на патот отколку да се наведне целата светлина. На автопатските патувања, светлата автоматски се креваат за да осветлат поголем дел од патот што претстои. Подобрувањата на низата LED диоди помагаат побрзо да ги детектираат пешаците и да ја подобрат видливоста кога возите по аглите, правејќи побезбедно и помалку заморно патување ноќе

адаптивни led светла

Јасен поглед на патот напред не само што ја зголемува безбедноста, туку треба да го подобри и искуството за возење. Нашите најнови адаптивни предни светла

помош за држење помеѓу лентите

Она што се случува на секоја страна од вас е исто толку важно како и она што се случува напред и зад автомобилот. Lane-Keep Assist ги проверува ознаките на патот и ако ненамерно застраните во друга лента, системот ќе ве предупреди и доколку е потребно, прилагодете го управувавањето за да ве води безбедно во центарот на вашата лента.

помош за држење помеѓу лентите

Она што се случува на секоја страна од вас е исто толку важно како и она што се случува напред и зад автомобилот. Lane-Keep Assist ги проверува ознаките

заштита одвнатре нанадвор

Ние ги заштитуваме вас и вашите патници со нашите безбедносни технологии. Нашите крути Skyactiv-Body имаат иновативна прстенеста структура за да апсорбираат ударите и нашите автомобили користат безбедносни појаси и ограничувачи на оптоварување, педали за сопирање на упад, SRS воздушни перничиња и други безбедносни карактеристики за да ве чуваат безбедни.

безбедност со 5 ѕвезди

Искусете како се чувствуваат динамичните перформанси и извонредна безбедност во Mazda6, наградена со максимален рејтинг со пет ѕвезди во тестовите на Euro NCAP, што го прави еден од најбезбедните автомобили во светот. Нашата гама на возила со i-ACTIVSENSE технологија за безбедност ви дава дополнителна сигурност на секој погон.

тест возење на мазда6