MZD Connect/Навигација

Почитувани клиенти Вашата Мазда има интегриран инфозабавен систем и систем за навигација МZD Connect / Навигација. Големиот 7“ дисплеј со висока резолуција ви дава специјално дизајниран интегриран информативен систем кој ви овозможува да ја прилагодувате вашата Mazda на вашите лични преференци, да се забавувате, да комуницирате и да имате корист од навигацијата низ Македонија и низ цела Европа. Мазда нуди за сите сопственици на автомобили со навигација, бесплатна обнова на картата за 3 години, како и низа бесплатни дополнителни ресурси, како и пристап до премиум содржини со доплата.

Ажурирање на мапите и користење на дополнителна содржина од MZD Connect / Navigation

Сопствениците на Mazda 3 и 2019 Mazda CX30 можат да ја користат следната бесплатна врска за ажурирање за период од 5 години:

https://mazda.welcome.naviextras.com/how-to-update.php

За сите други модели, користете го следниот линк:

https://mazda.naviextras.com/shop/portal/downloads

+ Регистрирајте се и креирајте го вашето корисничко име и лозинка. Отсега започнува 3 годишниот период за бесплатно користење на услугите (5 години за Mazda 3 и Mazda CX30, 2019);

+ Преземете ја верзијата со алатки Naviextras Toolbox погодна за вашиот компјутер од линковите на дното на страницата. Мора да имате Windows или MacOSX компјутер со читач на SDCard за да ги користите услугите.

+ Отстранете ја SDCard од вашиот Mazda и вметнете ја во вашиот уред на вашиот компјутер. Започнете со Naviextras Toolbox, користете ја вашата регистрација и ажурирајте ги графиконите за навигација и другите информации обезбедени од Mazda Connect.

+ Toolbox исто така може да се користи за креирање и обновување и архивирање Може да се најавите и за да добиете информации за новите верзии на картичката.

Важно

Картата е само за вашиот автомобил. Таа е поврзана со него и не може да се користи или пренесе на друг. Ако ја поставите вашата SD картичка на друга Mazda, може да се заклучи и отклучувањете може да се направи само во овластен сервис на Mazda и да трае неколку дена.

Може да се додаде модул за навигација на сите возила на Mazda со екран 7 “. Ако сакате да купите , контактирајте со овластен дилер на Mazda