Новата Мазда 3 Хечбек

Mazda3 Хечбек

ШТО ПРАВАТ ИНЖЕНЕРИТЕ НА МАЗДА ШТОМ ЌЕ ПОСТИГНАТ СОВРШЕНОСТ?
ПОЧНУВААТ ОДНОВО.

Искусна. Агилна. Впечатлива. Мазда3 е сето тоа во едно. Кулминација на храбро инженерство, креативен дизајн и бестрашна убеденост да се постигне невозможното. Па, како да се подобри автомобил кој веќе ги надминал очекувањата во секој поглед? Автомобил што ги собира сите награди година по година? Не е лесно. Прашајте ги нашите Мазда инженери. За да ја пресоздадат Мазда3, тие почнуваат од нула. Тие го облагородуваат стилот на Мазда со сензибилитетот на КОДО дизајнот и внатре и од надвор. Додаваат понапредни иновации за поголема безбедност од било кој друг автомобил во својата класа. Ја опремија со модерни карактеристики и иновации на следната генерација. Нашите инженери ја надградија Мазда3 и во поглед на легендарната возечка динамика. Подобра од било кога и поискусна, Мазда3 докажува дека еден автомобил може да понуди сѐ – и сето тоа во пакет забавен за возење и достапен за секого.

ЗАПОЗНАЈТЕ ЈА НАШАТА ТЕХНИЧКИ НАЈНАПРЕДНА МАЗДА ДОСЕГА.

Ако прашањето гласи: „Што нуди новата Мазда3?“ Одговорот би бил: „А што не нуди?“ Сѐ е ново, секој аспект на Мазда3 е преработен со цел да ги надмине границите на иновација и дизајн, да се подобри енергетската ефикасност, да се надградат технологиите и да се намали тежината. Од Мазда3 може да го очекувате и невозможното. Автомобил кој навистина нуди нешто повеќе и не се задоволува со ништо помалку од најдоброто – тоа може да се види и од долгата листа напредни стандарди и понудени карактеристики и иновации.

Од 4.8 л/100 км

Потрошувачка во комбиниран циклус

Од 130 гр/км

CO2емисии во комбиниран циклус

 • 1
 • 2
 • wowslider
 • 4
jquery slideshow by WOWSlider.com v7.4m
* Информацията за разхода на гориво, емисиите на CO2 и разхода на енергия са в съответствие с Директива 1999/94/ЕО. Показаните стойности се отнасят за разход при комбиниран цикъл на шофиране.

АКО ИЗГЛЕДОТ Е ВЕТУВАЊЕ ЗА ТОА ШТО ДА ОЧЕКУВАТЕ, ТОГАШ ОЧЕКУВАЈТЕ МНОГУ.

Дизајнирана да го зграпчи движењето, моќта и леснотијата на природата, секоја мускулна линија и рафинирана контура на Мазда3 го отелотворува најдраматичниот изглед на нашиот КОДО „Душата на движењето“ дизајн досега. Малку пониска и поширока, новата Мазда3 се карактеризира со свиена положба, испакната решетка и продорни предни светла кои оставаат неверојатен прв впечаток. Но, како и секогаш со Мазда, формата е следбеник на функцијата, а прекрасно извајаниот надворешен дел на Мазда3 нуди и одлична аеродинамика - дури подобра и од Тојота Приус . Нудејќи исклучиво низок коефициент на аеродинамика, Мазда3 нуди поголема измината километража,подобри перформанси и подобро налегнување на патот од било кога. Ова е само уште еден пример како Мазда3 има секогаш скриени адути во ракавите.

ЈАСНА ВИЗИЈА ЗА ПАТОТ ПРЕД ВАС.

Предните светла на КОДО дизајнот кај Мазда3 не само што се впечатливи, туку нудат и поостар видик на патот пред вас. Стандардни што се однесува на формата, биксенон светлата содржат динамичен прстен кој ја насочува светлината, а во нив има вградено и ЛЕД дневни светла за поефективно осветлување. Моделите од нивото Ultimate нудат адаптирачки систем на предни светла кој помага појасно да се видат кривините на патот, додека пак, HBC (контролата за долго светло) дополнително го подобрува вашиот поглед. Овој иновативен систем работи автоматски со цел максимално да се искористи долгото светло, а од друга страна, кога ќе открие дека некое возило се доближува пред вас на вашата лента автоматски се придушува. Прекрасен дизајн соединет со високо напредни технологии. Не постои подобар начин да го осветлите вашето патување.

Од 4.8 л/100 км

Потрошувачка во комбиниран циклус

Од 130 гр/км

CO2емисии во комбиниран циклус

 • 1
 • 2
 • wowslider
 • 4
jquery slideshow by WOWSlider.com v7.4m

ВОЗЕЊЕТО ДА ОЖИВЕЕ, БУКВАЛНО.

За нашите Мазда инженери, да се создаде автомобил кој е спортски, практичен и забавен за возење не беше доволно. Тие сакаа да го оживеат возечкото искуство од моментот кога ќе ја отворите вратата. За да се создаде ова ново ниво на поврзаност, централниот индикатор се пали и пулсира како срцева акција веднаш штом влезете во автомобилот. Кога ќе го притиснете копчето за палење на моторот, индикаторите од страна исто така се палат, а Активниот Дисплеј за возење се буди и ве поздравува. Сѐ што е поврзано со кабината на Мазда3 е целосно ново, возбудливо и живо – создадено да поттикне чувство на поврзаност.

ЦЕЛОСНО ПОВРЗАНИ. ПРИВЛЕЧНОСТ БЕЗ НАПОР.

Технолошки најнапредната Мазда е опремена со технолошки најнапредна кабина. Со функционалност под вашите прсти, благодарение на мултифункционалната командна контрола, лесно можете да управувате со аудио и навигациските системи, а сето тоа да го гледате на 7-инчниот екран во боја кој работи на допир. Сега може да уживате во голем број опции за забава и тоа без да го тргнете погледот од патот. Достапна ви е новата генерација Bose® Centerpoint® 2 сараунд звучен систем, интернет радио и уште многу повеќе. Плус, добивате корисни стандардни карактеристики како УСБ приклучок, далечински клуч и копче за старт.
 • 1
 • 2
 • wowslider
 • 4
jquery slideshow by WOWSlider.com v7.4m

ХАРМОНИЈАТА НИКОГАШ НЕ БИЛА ТОЛКУ ОХРАБРУВАЧКА

Вашиот простор. Вашето склониште. Вашата командна станица. Тоа е каросеријата, ориентирана кон возачот, во целосно новата Mazda3, каде што секој елемент е лоциран во вашиот домет, па можете да останете фокусирани на патот пред Вас. На таблата со инструменти се мерачите и се прикажуваат во вашата визија за да се минимизира одблесокот.


Централната конзола и контролната единица се поставени за да обезбедат оптимална удобност на рачниот зглоб и подлактицата

 

Синхронизирањето со вашиот мобилен телефон или пристапот до интернет радио или вашата омилена музика преку Android AutoTM или Apple CarPlayTM е сега полесно од било кога преку системот на Mazda Connect.


Комуникацијата помеѓу вас и вашиот автомобил станува втора природа - преку дизајнот

ПОДОБРЕН ЗВУК


Музиката се нарекува космичка уметност. Неверојатно искуство во врска со најбогатото од вашите сетила: слухот.


Желбата на инженерите во областа на акустика во Мазда е да го репродуцира најреалниот можен звук, како што е изведбата во живо. Само со темелно мерење на просторни ефекти, вибрации, одложувања и звучни ефекти успеавме да го пресоздадеме чувството на концертна сала во купето Заедно со Bose®, ние создаваме услови за звучно доживување исполнето со енергија, што е повеќе од сè што сте слушнале досега

i-ACTIVSENSE – ВАШИОТ АНГЕЛ ЧУВАР

i-ACTIVSENSE е сеопфатен систем за безбедност при возењето. Мазда се стреми да ги подобри вештините на секој возач со што ќе го подготви однапред, обезбедувајќи витално важни информации за донесување на паметни одлуки.

i-ACTIVSENSE е комбинација од системи за активна безбедност, која алармира за работи за кои возачот нема представа. Овие системи помагаат за претчувството на опасни ситуации, спречување на судир или ги намалуваат негативните ефекти, во случај доколку таков е неизбежен.