Mazda CX-5

Mazda СХ5

Возете заедно, забавувајте се заедно

Ќе уживате во нови димензии при возењето со целосно новата Mazda CX5. Целосно обновен однадвор и одвнатре, нашиот нов модел на SUV е дарежлив спрема патниците исто како што е и спрема возачот. Создадена за да го слави возењето, целосно новата Mazda CX5 им овозможува на сите кои се внатре, едно силно чувство на единство со колата и формира неотповиклива врска помеѓу возачот и возилото.


Со еволуцијата на KODO дизајн и прецизнатa изработка, прекрасниот екстериер е значаен и препознатлив по новата црвена Soul Red Crystal металик боја, додека пространата кабина, создадена со фокус на патниците е внимателно дизајнирана и врвно удобна за вас и за останатите патници. Совршен за долги, забавни патувања со семејството и со пријателите. Со последната генерација i-ACTIVESENSE технологија за безбедност кои ги поседува, сите можат да се релаксираат и да уживаат во патувањето.


Сподели радост и максимално уживање во возењето.

Од 5.0 л/100 км

Потрошувачка во комбиниран циклус

Од 132гр/км¹

CO2гасови во комбиниран циклус

Детали Погледнете што се крие под убавата надворешност
 • 1
 • 2
 • wowslider
 • 4
11 22 wowslider3 44
jquery slideshow by WOWSlider.com v7.4m
* Информацијата за потрошувачката на гориво, емисијата на CO2 и потрошувачката на енергија се во согласност со Директивата 1999/94/ЕО. Прикажаните вредности се однесуваат за потрошувачка при комбиниран циклус на возење.

Еволуција на дизајн и прецизна изработка

Целосно новата Mazda CX5 со KODO дизајн ja комбинира убавината со енергијата. Од предниот до задниот дел на автомобилот, стилот создава возбудливо чувство на моќно движење напред со агилност и брзина.


За да се истакнат сензуалните линии на SUV-от, ние од Мазда развивме нова црвена Soul Red Crystal металик боја со нашата висококвалитетна технологија за бојадисување. TAKUMI-NURI која е развиена за да се открие исклучителната текстура, создавајќи светла и богата боја. Треба да ја видите за да ни поверувате.

Од 5.0 л/100 км

Потрошувачка во комбиниран циклус

Од 132гр/км¹

CO2гасови во комбиниран циклус

 • 1
 • 2
 • wowslider
 • 4
11 22 wowslider3 44
jquery slideshow by WOWSlider.com v7.4m
Бои за префинет вкус
 • 3P
  Soul Red Crystal металик (41G)
 • M
  Laguna син бисерен металик (45B)
 • M
  Кралски сина бисерна металик (42M)
 • 3P
  Machine Grey металик (46G)
 • P
  Бисерна сребрена металик (45P)
 • M
  Кафено-титаниум бисерна металик (42S)
 • P
  Црна бисерен металик (41W)
 • P
  Бела бисерна металик (25D)
 • Арктички бела (A4D)
 • M
  - Металик
  P
  - Перлен металик
  3P
  - Трислоен бисерна металик
Детали Погледнете што се крие под убавата надворешност

КОМФОРТ И КОНТРОЛА НА ВРВОТ НА ПРСТОТ

Софистицираниот ентериер создаден за возачот и патниците обезбедува целосна удобност, чувство на отвореност, интегрираност како во бизнис класа за сите патници. Создаден со фокус на возачот со ергономски апарати за управување и нов волан, пространиот и луксузен ентериер е местото каде што може да нуренете во комфор и да имате чувство на целосна контрола. Патниците можат да уживаат во длабоките седишта кои може да се регулираат за долги патувања.

СОЗДАДЕН СО ФОКУС НА ВАС ЗА ПОДОБРО И ПОБЕЗБЕДНО ВОЗЕЊЕ

Ние од Мазда секогаш почнуваме од Вас, најприродната позиција на седиштето, на педалите, на уредите и на управувачот. Кога се чувствуваш удобно, задоволството при возењето е поголемо. Патниците ќе уживаат во возењто исто колку и Вие. Сo подобрена аеродинамика и изолација за помала бучава, Вашите пријатели и семејство ќе уживаат на задните седишта исто колку и вие зад управувачот.

 • 1
 • 2
 • wowslider
 • 4
11 22 wowslider3 44
jquery slideshow by WOWSlider.com v7.4m
Детали Погледнете што се крие под убавата надворешност

ХАРМОНИЈАТА НИКОГАШ НЕ БИЛА ТОЛКУ ОХРАБРУВАЧКА

Возејќи ја Мазда 6 имате чувство дека тоа е природно продолжување на телото. Управувачкиот систем Ве поврзува совршено со патот, без да го зголемува страничното забрзување. Ова ви помага да постигнете рамнотежа при движење со голема брзина, при што значително ја намалува тензијата за возачот. Голема заслуга за тоа има (EPASS-Electronic Power Assist Steering system), кој дозволува на "возачот" да се насладува на кривите планински патеки додека се чувствува перфектно и во најпрометните градски услови.

ВОНЗЕМНИ ИДЕИ. АПЛИКАЦИИ – SKYACTIV

Почнавме од идејата дека потенцијалот на модерниот автомобил не е реализиран во целост. Го негиравме општото правило и создадовме автомобил кој е повеќе продуктивен и поекономичен едновремено.Тоа се постигнува од заедничката работа на сеопфатната SKYACTIV технологија која вклучува:

ШАСИ SKYACTIV-CHASSIS

Конструирани в хармония със SKYACTIV-BODY, кормилната система и окачването спомагат за пъргаво поведение при ниски скорости и стабилно стоене на пътя при високи. Създадохме ги леки, за да получите по-директно и естествено усещане зад волана.

МЕНУВАЧ SKYACTIV-MT

Шест брзински менувач со пониски преносни степени вдахновени од легендарната МХ-5 Миата. Помала, полесна и поцврста во споредба со која и да било правена од нас до сега.

МЕНУВАЧ SKYACTIV-DRIVE

Инженерите создадоа исклучително прецизен, високо продуктивен автоматски менувач, кој го комбинира чувството на рачното менување на брзините и непреченото менување на автоматиката.Многу поотворена и истовремено поефикасна од досегашните.

ШАСИЈА SKYACTIV-BODY

Мазда е првата компанија во светот, која користи челик со голема јачина, во сериски автомобил. SKYACTIV-шасијата на Мазда 6 е лесен, но поцврст челик во критични точки од конструкцијата, со што на тој начин гарантира обезбедување на мала тежина, додека ги штити значително подобро патниците.

Детали Погледнете што се крие под убавата надворешност

i-ACTIVSENSE – ВАШИОТ АНГЕЛ ЧУВАР

i-ACTIVSENSE е сеопфатен систем за безбедност при возењето. Мазда се стреми да ги подобри вештините на секој возач со што ќе го подготви однапред, обезбедувајќи витално важни информации за донесување на паметни одлуки.

i-ACTIVSENSE е комбинација од системи за активна безбедност, која алармира за работи за кои возачот нема представа. Овие системи помагаат за претчувството на опасни ситуации, спречување на судир или ги намалуваат негативните ефекти, во случај доколку таков е неизбежен.

RVM–REAR VIEW MONITORING SYSTEM

Кога Мазда 6 е во движење, радари ги следат објектите лоцирани во "мртвата зона" на возачот. Ако превземете да ја менувате лентата и дадете сигнал за истото (трепкач) системот ќе сигнализира со светлечка светлина во соодветниот ретровизор и предупредувачки звучен сигнал.

8 ВОЗДУШНИ ПЕРНИЧИЊА КАКО СТАНДАРД

Мазда6 стандардно доаѓа со софистицирани двојни предни воздушни перничиња со сензори за позицијата и тежината на возачот и совозачот. Стандард се исто така и двојните странични воздушни перничиња и страничните завеси со покриеност на предните и задни седишта.

MRCCS – MAZDA RADAR CRUISE CONTROL SYSTEM

Еволуцијата на патувањето! Овој систем не само што ви овозможува да остане избраната од Вас брзина, но ги следи и другите учесници во сообракајот, при што се адаптира спрема нивната брзина и далечина.

SCBS – SMART CITY BRAKE SUPPORT

При движење меѓу 5 до 35 км / ч овој систем ги следи објектите пред возилото. Во случај на зголемена опасност од судир системот ги подготвува кочниците при што ги подесува истите поблиску до дискот за кочење. Нешто повеќе - ако возачот не го преземе процесот на кочење, системот автоматски може да го донесе возилото во мирување, за да се минимализира ризикот од судир.

LDWS - LANE DEPARTURE WARNING SYSTEM

Систем кој ја следи локацијата на патот. Во случај на несакано менување на лентата (без да е подадена светлосна сигнализација) системот алармира со звучен и светлосен сигнал. Системот е активен при брзина над 60 км / ч.

HBCS – HIGH BEAM CONTROL SYSTEM

Системот дозволува оптимално користењето на "долги" светла при возење во текот на ноќта. HBCS автоматски се префрла на "кратки" кога од спротива ќе се појави друг автомобил (Насочен пред или спроти Вас)

Детали Погледнете што се крие под убавата надворешност