All new Mazda CX3

Mazda CX-3

Компактниот Mazda CX 3 crossover - инженерски дизајн во служба на возачот

Ако треба да се опише со во неколку зборови овој нов уникатен автомобил од моделите на Мазда:

 

 • Елегантен и уникатен изглед во духот на KODO дизајнот;
 • SKYACTIV технологијата на Маzda за изразена динамика, патентиран од Маzda спортски менаџмент и бескомпромисна заштеда на гориво;
 • Најновите случувања во областа на активната безбедност и информатичко поврзување;
 • Достапна во економична верзија на crossover со преден погон (FWD) или со интелигентен систем на Маzda за погон на сите тркала (AWD) за да отидете точно каде сакате.

 

Од 4.0 л/100 км

Потрошувачка во комбиниран циклус

Од 105 гр/км

CO2гасови во комбиниран циклус

 • 1
 • 2
 • wowslider
 • 4
11 22 wowslider3 44
jquery slideshow by WOWSlider.com v7.4m
* Информацијата за потрошувачката на гориво, емисијата на CO2 и потрошувачката на енергија се во согласност со Директивата 1999/94/ЕО. Прикажаните вредности се однесуваат за потрошувачка при комбиниран циклус на возење.

Брзина, класа и виталност на crossover - за да се разликувате

Духот на KODO дизајнот овде е присутен за да се потенцира вашето присуство на патот. Предниот дел го покажува Хромираното крило на Маzda што ја продолжува светлината преку LED дневните светла со уникатен отпечаток.

 

Страничните лакови на тркалата заедно со глатко прелевање на кривите на каросерија, задните светла, кои се како се како ехо на предните; големите 18 'тркала и двобојните со црн лак бандажи - сето тоа создава чувство на движење, моќ и незаборавно присуство на crossover.


Од 4.0 л/100 км

Потрошувачка во комбиниран циклус

Од 105 гр/км

CO2гасови во комбиниран циклус

 • 1
 • 2
 • wowslider
 • 4
11 22 wowslider3 44
jquery slideshow by WOWSlider.com v7.4m
Цветове За най-изтънчения вкус
 • Бела бисерна металик (25D)
 • Титаниум кафена металик (42S)
 • Алуминиум сребрена металик (38P)
 • Црна бисерна металик (41W)
 • Темно сина металик (42M)
 • Арктички бела (A4D)
 • Soul Red металик (41V)
 • Keрамички бела металик (47A)
 • Динамично сина металик (44J)

Удобност и стил, ергономија и поврзување во едно

 

Каросеријата на crossover Mazda CX3 е целосно одново конструирана како една целина во надворешниот дизајн. Елементите во неа се со квалитетот на рачната изработка. Внатрешноста ги обвива патниците давајќи им простор и многу добра видливост надвор.

 

Голем опсег на поставки на позицијата на возачот: 260 мм потег напред-назад; 40мм по вертикала; 45/50 мм опсег на регулирање позицијата на воланот;

 

Различни комбинации во спроведувањето на кабината на crossover-от кои вклучуваат бела кожа со црни и темно-црвени елементи и панели во сива металик или црна кожа во комбинација со сива и темно-црвена, како и удобни и стилски облоги од висококвалитетни ткаенини со посебни црвени или сини рабови.

 

Достапност на уредите и инструментите за возилото на начин како да се продолжување на неговото тело.

Active Driving Display - HeadUp проѕирен екран на нивото на очите на возачот со прикажување на важни за возачот информации - еден од првите присутни во автомобил од овој сегмент.

 

Голем 7 'инчен екран на допир со висока резолуција, лоциран централно со можност за управување од интуитивниот панел на централната конзола;

 

Mazda Connect - системот на Маzda за поврзување преку вашиот мобилен телефон со лесен пристап до интернет, управување на телефонските разговори и услуги за пристап до информациите за возењето, радио и дополнителни уникатни апликации како што се следење на економичноста на автомобилот , потсетување за сервисирање, предупредувања и други;

 

Специјално изработен за Mazda CX -3 BOSE систем со 7 звучници и Subwoofer

 

Crossover-от располага со систем за навигација, камера во боја за помагање при паркирање и друго.

 • 1
 • 2
 • wowslider
 • 4
11 22 wowslider3 44
jquery slideshow by WOWSlider.com v7.4m

SKYACTIV во полн сјај

Инженерите на Маzda повторно се потрудиле да ги комбинираат спортскиот дух на строгите барања за маневрирање, удобност и економичност во компактната crossover класа. Автомобилот е предвидлив и линеарен спрема активностите на возачот, истовремено возбудлив со Zoom-Zoom природата на сите нови Мазди.

 

Нов специјално развиен за моделот еколошки дизел SKYACTIV-D 1.5, кој ги покрива Euro 6 стандардите, повторно без скапи дополнителни апарати за повлекување на преостанатите азотни оксиди.

Бензински мотори SKYACTIV-G 1.5 со капацитет 75, 90 и 115 КС, кои ќе одговорат на барањата на секој со своите карактеристики како моќ и флексибилност, економичност и ниски емисии.

 

Се разбира тие не би биле ништо без новиот специјално развиен рачен менувачи со 5 или 6 брзини и автоматски менувач со 6 брзини.

 

i-ELOOP уште подобар

Електронскиот систем за зачувување на енергијата при запирање на Маzda е повторно достапен, развиен за да даде уште подобри резултати за економичност на возилото. При движење по инерција и при прекин, специјалниот алтернатор вчитува двослоен кондензатор само за 7 секунди со електрична енергија, што потоа се користи за напојување на електричните уреди на возилото. Тоа се комбинира со системот i-Stop за да даде штедење до 10%.

i-ACTIVSENSE – ВАШИОТ ангел чувар

И crossover-от Mazda CX- 3 комбинира во себе органската кoмбинација од технологија за пасивна и активна безбедност, организација околу целта да имате еден автомобил кој е задоволство да го возиш, кој е комфорен и ви дава доверба, додека луѓето и нивната безбедност се нај важни.

 

i-ACTIVESENSE е севкупност на активни технологии на Маzda, која ви помага да ja oцените правилно ситуацијата на патот и да ве предупреди за можните опасности, за да може да ја донесете својата одлука порано и да се минимализира ризикот. Еве какви системи се вклучени:

 

BSM (Blind Spot Monitoring) - систем за следење на слепата точка ги проширува можностите во crossover-от на RVM системот во останатите модели на Маzda. Тој ве предупредува за приближувањето на возилата од назад од околу 45м или од срана на 7м. Ако во овој момент дадете трепкач од страната на автомобилот која што се на приближува, се активира звучното предупредување и индикаторот на страничното огледало почнува да трепка.

 

RCTA (Rear Cross Traffic Alert) - се користат истите радарски сензори на BSM со што ве предупредува дека од страна доаѓаат автомобили кога излегувате од паркирање наназад.

 

SCBS (Smart City Brake Support) - Маzda CX- 3 е градски crossover. Системот за спречување на судир го користи инфрацрвениот сензор со опсег 6м и ги подготвува сопирачките и по потреба ги активира ако се движите со брзина 4-30км / ч и пред вас има пречка.

 

HBC (High Beam Control) познат од другите модели на Маzda- систем за автоматско менување на кратки и долги светла при движење во ноќта кој е подобрен со дополнителен светлосен сензор кој го зголемува времето во кое се движите на долги, како и спречува непотребно краткотрајно префрлување на средно светло.

 

LDWS (Lane Departure Warning System) - систем за предупредување при напуштање на лентата за движење.

 

HLA (Hill Launch Assist) - помага при поаѓање кон наклон преку задржување на сопирачките.

 

Се разбира овие системи работат заедно со најновата генерација ABS, EBD, EBA, както и с DSC и TCS.

 

Ако сепак се случи инцидент, најлесниот и здрав корпус на crossover-от ќе го апсорбира ударот од каде и да доаѓа тој. Ќе ги насочи силите надвор од кабината со патниците и ќе го избегне судирот. Тоа ќе ви обезбеди истата исклучителна заштита како и кај Mazda 3 Mazda 6, Mazda 2 и Mazda CX5.